Sirkeler

Bahçenin bir köşesinde duran salkım görüntüsü harika fakat çekirdekli, kekremsi tadı olan üzümü her yıl kuşlar yer Kuleli Bahçede. Bu yıl epeydir merak ettiğimiz sirke yapımını denemeye karar verdik. Becerebilirsek önümüzdeki günlerde diğer meyveler ile de sirke yapımına devam edeceğiz.










Öncelikle üzümün tanelerini leğen içinde iyice sıktık.







Sonra elde ettiğimiz üzüm posasını elimizdeki bir kaba doldurduk.






Üzüm posamızın üzerine kendisinin iki buçuk katı kadar su koyduk, ağzını tülbent ile kapattık ve güneş görmeyen serin bir yere bıraktık. Yaklaşık 10 gün boyunca üzüm posası burada kalacak ve arada bir karıştırılacak. 10 günün sonunda içerisine bir dilim kadar ekmek içi biraz bulgur ve nohut eklemesi yapacağız.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder